Билка мокреш: 5 лечебни ползи

Хората приемат Билка мокреш с други билки при инфекции на пикочните пътища (ИПП), подути дихателни пътища, кашлица и бронхит .

Понякога се прилага директно върху кожата в комбинация с други билки за лека мускулна болка .

ИМА ЛИ ОПАСЕНИЯ ЗА БЕЗОПАСНОСТТА?

Билка мокреш може да бъде безопасен за възрастни, когато се прилага директно върху кожата в комбинация с други естествени лекарства. 

Може да причини дразнене на кожата, особено ако се използва продължително време.

Какви са ползите за здравето на билката мокреш?

Билката мокреш, е отличен източник на минерали. 

Той също така осигурява добро количество витамини и протеини. 

Заедно с антиоксидантите, той има противоракови свойства, които помагат за предотвратяване на рак на простатата, дебелото черво, белия дроб и гърдата. 

Също така е добре да поддържате сърдечно-съдовото здраве, елиминира свободните радикали и предотвратява увреждането на клетките.

1. Елиминира канцерогените

Проучването показва, че екстрактът от кресон помага за детоксикация на токсичните вещества и канцерогени в околната среда, които се намират в цигарата, а също така оказва отрицателно въздействие върху здравето. 

Пушачите са с големи шансове да получат рак на белия дроб. 

Приемът на екстракт от Билка мокреш предпазва пушачите от развитие на рак и действа чудесно средство за борба с рака. 

Опитът показва, че екстрактът от кресон намалява активирането на никотина с около 7,7%..

2. Предотвратяване на рак на гърдата

Съединението, намерено в Крес, влияе на протеиновата функция „Индуцируем фактор на хипоксията“, която играе жизненоважна роля за развитието на рак

. Изследването показва, че приемът на кресон прекъсва пътя, свързан с развитието на рака. 

Проучването, проведено върху пациенти с рак на гърдата, показва, че с прием на 80 грама кресон, той помага да се ограничи растежа на рака при жените.

Проучването показва, че фитохимичното съединение, открито в Крес, повишава защитната сила и също така защитава клетките. 

Кресонът притежава голямо количество витамин С, който помага за намаляване на оксидативния стрес, причинен от рак. ( 2 )

3. Колоректален рак

Проучванията са дали резултатите от комбинацията, но много от тях са направили заключения, че приемът на фолат редовно помага за предотвратяване на колоректалния рак. 

Вижда се, когато фолиевата киселина приема повече от 15 години.

4. Болести на щитовидната жлеза

Кресонът принадлежи към семейство brassica, което осигурява благоприятния и положителен ефект върху поддържането на здравето на щитовидната жлеза. 

Кресът помага да се намали производството на хормони на щитовидната жлеза и се счита за по-полезен, когато се консумира суров. 

За да се запази хранителната стойност, кресонът трябва да се приготвя на пара леко.

5. Предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания

Наред с хранителните вещества, Кресът притежава вторични метаболити, които помагат да се намалят шансовете за хронични заболявания.

 Растенията като Watercress помагат за намаляване на LDL холестерола, което помага да се намалят шансовете за сърдечно-съдови заболявания като хронични сърдечни заболявания и артериосклероза.