7-те най-полезните съставки в мъжката козметика

Има няколко важни билки, от които всеки тип мъжка кожа има нужда.

Мъжката кожа е по-дебела и има нужда от дълбока хидратация и дълбоко почистване.

Може да използвате тези билки, директно на кожата или да си закупите продукт, който съдържа тези съставки.

Кои са най-важните билки за мъжка кожа, споделя с нас от онлайн магазина за мъжка козметика DUXE.

Кои са полезните билки и съставки за мъжка кожа?

 Ето 7 билки и растения, които са невероятни за вашата кожа и лесно може да се открият.

1. Розово масло

Етеричното масло от роза има доказани ползи при различни видове микроби, които причиняват инфекции. Това са бактерии, като  E. coli , както и някои щамове на бактериите, които могат да причинят стафилококови инфекции ( Staphylococcus ) и стрептокок в гърлото (Streptococcus ).

Освен това проучването установи, че розовото масло е ефективно срещу Candida albicans , което може да причини гъбични инфекции в устата, червата и вагината.

Розовото масло се използва често в продуктите за луксозна мъжка козметика, които може да отриете на пазарът.

2. Лайка

Лайката се използва в мъжката козметика заради съдържанието на алфа-бизаболол , лайката помага за намаляване на възпалението, което намалява акнето, обривите и екзема. Проучвания показват, че има съединения, които облекчават пигментацията, причинено от слънчеви изгаряния или акне, поради изсветляващите си свойства.

Как да го използвате: Потърсете продукти, които съдържат лайка или си направете собствен билков продукт.

Просто сварете лайка и измивайте лицето си сутрин и вечер с чаят от лайка.

3. Мента

Ментата е едно от най-добрите растения при борба с акнето, ментата има тези ползи, благодарение на съставката от  салицилова киселина (която също помага при прекомерно омазняване). 

Ментата също помага при сърбеж, което означава, че сокът от мента може да успокои и успокои сърбящата, заразена кожа.

Как да я използвате: За да се преборите с всякакви проблеми по кожата, използвайте ментата, като си направите чай или тинктура. 

Можете също да намачкате няколко листа от мента, за да третирате пъпки на място , или да смесите с овесени ядки и мед за маска , която да поставите на засегнатите места.

4. Алое вера

Алое вера, е прекрасно растение за третиране на проблеми в мъжката кожа.

Алое верето, е пълно с витамини, минерали и безброй други полезни съставки за мъжката кожа. Той е изключително хидратиращ, овлажняващ, противовъзпалително и може да помогне за обмяната на кожните клетки.

 Просто внимателно разрежете листата, извадете гела и го нанесете директно като овлажнител на кожата си, след бръснене или директно на проблемното място.

5. Невен

Това е може би най-използваната билка от нашите баби при проблеми с кожата.

Невенът има най-високите нива в съдържанието си на каротеноиди и флавоноиди (мощни антиоксиданти), като това дава и ярките му цветове. Тези два елемента имат невероятни ползи за здравето.

 Доказано е, че помага за бързото заздравяване на рани, прави кожата по-плътна, чрез хидратация и циркулация и предотвратява възпаление .

 Един от най-лесните начини за използване на невен е просто да добавите цветните глави във ваната и да оставите кожата ви да попие всички предимства.

Ако искате да го съчетаете с други съставки, то най-добре си закупете мъжка козметика за лице, която съдържа невен.

6. Мащерка

Според научни проучвания, мащерката е по-ефективна за премахването на акнето от конвенционалните, лекарства от аптеките – тя има антибактериалната защита, която помага и при зачервяване на кожата

Как да го използвате: Може да я използвате под формата на тиктура или да си закупите козметика, която съдържа в себе си мащерка.

7. Розмарин

Розмаринът прави почти всичко с вашата кожа, от овлажняване на кожата до снабдяването на кожата с колаген и борба със свободните радикали – това всичко, може да се намери в мощните малки листа на растението розмарин.

 Също така е богат на минерали, които предпазват кожата от външни увреждания, като излагане на слънце. О, и също така помага за еластичността на кожата с напредване на възрастта.