Кукуряк - 5 лечебни ползи за здравето

Някои от най-уникалните ползи за здравето на билката Кукуряк включват способността му да детоксикира тялото, да стимулира менструацията , да предотвратява паразитите, да намалява треската , да насърчава загубата на тегло и да лекува спазми.

Ползите за здравето на морозника включват:

Какви ползи има билката Кукуряк?

Почистващото (слабително) основно кара механизмите за отхвърляне на тялото ви да се претоварят и да накара тялото ви да изтласква веществата, като разхлабва червата. 

Билката кукуряк е била използвана, като изключително ефективни очистителни средства в древната история, особено в Гърция. 

Въпреки това, поради изключително токсичния си характер, консумирането на растението, за да го принуди да излезе от стомаха, е също толкова опасно и може да доведе до смърт или редица други странични ефекти. [източник] 

1. Диуретик

Приет в много малки дози, Кукуряк демонстрира надеждни диуретични  свойства , което е по-бавен и по-малко насилствен начин за отделяне на токсините от тялото. 

Като стимулира уринирането, той може да помогне на тялото да освободи излишните мазнини, соли , вода и токсини от тялото, като по този начин прочиства бъбреците и подобрява цялостното ви здраве. 

2. Менструално здраве

Повишаването на притока на кръв към тазовата област, особено при жените, може да бъде опасно в някои случаи, например по време на бременност , но в други ситуации вещество, което функционира като емменагог.

Билка Кукуряк, може да бъде много полезно за регулиране на периодите и подобряване на цялостното репродуктивно здраве. 

Hellebore прави точно това, но както споменахме по-горе, трябва да се прилага или обмисля само след задълбочени дискусии с Вашия лекар, които могат да доведат до други, по-безопасни възможности за същия ефект. 

3. Намалява треската

Кукуряк е редуктор на човешката температура и е широко използвана при лечението на тиф и други трески.

Това може да помогне за ускоряване на излекуването и да облекчи дистрес и дискомфорт, но трябва да се прилага само от обучен билкар на лекар . 

4. Отслабване

Поради способността на морозника да предизвиква уриниране и отделяне, понякога се използва за хора, които се опитват да отслабнат бързо. 

Ако искате да намалите теглото на водата и да изчистите червата си, то може да постигне това, но трябва да внимавате много с това.

5. Антиспазматично

Много малки дози са свързани с намаляване на спазматичните разстройства при деца, като епилепсия или други мускулни / неврологични  състояния. 

Мощните химикали, открити в морозника, могат да успокоят тази част от тялото и ума, но както винаги, има висок риск при всякакъв вид употреба на Кукуряк, така че винаги първо се консултирайте с медицински специалист, за да видите дали има други жизнеспособни възможности.

6. Антипаразитни свойства

 Употребата на малки дози морозник, са свързани с успешното елиминиране на червеите в храносмилателния тракт.

Предупреждения

Кукуряк трябва да се използва само когато сте изчерпали други възможности и сте се консултирали задълбочено лекари.

 Всички често използвани сортове са отровни до известна степен, но при подходяща обработка, дозировка и насоки има някои ползи за здравето, които могат да бъдат получени. 

Бъдете много внимателни, когато боравите, консумирате или се лекувате с Кукуряк.