Тученица: 5 лечебни ползи за здравето

Ползите от тученицата за здравето включват способността му да помага при отслабване , да подобрява здравето на сърцето и да гарантира здравословен растеж и развитие на децата. 

Освен това предпазва кожата , изгражда здрави кости и увеличава циркулацията .

Какви са ползите от тученицата ?

Тученицата има много предимства, които помагат за предотвратяване и лечение на заболявания. 

Нека обсъдим подробно предимствата по-долу:

1. Подобрява здравето на сърцето

Изследванията са установили, че високите нива на омега-3 мастни киселини, открити в тученицата, помагат за намаляване на количеството LDL (лош) или лош холестерол в организма, според изследване, публикувано в Scientific World Journal.

 Това помага за насърчаване на по-здравословен баланс на холестерола в кръвта ни 

2. Отслабване

Според изследването тученицата съдържа 20 калории на 100 грама порция от нея. 

Тъй като е с ниско съдържание на калории, докато е богат на хранителни вещества и е пълен с диетични фибри , тученицата прави добро допълнение към диетата за отслабване.

Според проучване върху животни, публикувано в Малайзийския вестник за храненето , е показано, че екстрактът от тученица има анти-затлъстяване и антидиабетни ефекти върху изследваните субекти.

Тученицата ,е една от 6-те най-добри билки за Отслабване.

3. Насърчава развитието на детето

Тученицата съдържа много добри мастни киселини (омега-3). 

Въпреки че изследванията все още продължават, ранните проучвания показват, че високите нива на омега-3 мастни киселини в диетите на малките деца изглежда намаляват някои от признаците и симптомите при определени нарушения в развитието, включително аутизъм и ADHD

4. Грижа за кожата

Тученицата може да помогне и за лечение на голямо разнообразие от кожни заболявания. 

А изследване, публикувано през 2004 г. разкрива, че тученица листа съдържат високи нива на витамин А. 

Този витамин, съчетана с коктейл от съединения, открити в този “плевели” означава, че тя може да помогне за намаляване на възпаление, когато се прилагат локално.

 Когато се консумира, може да помогне за подобряване на кожата, да намали бръчките и да стимулира заздравяването на кожните клетки за премахване на белези и дефекти . 

5. Укрепва костите

Минералите, присъстващи в тученицата, го правят здравословен избор за хора, които искат да смекчат загубата на костна маса. 

Калцият, магнезият, желязото и манганът са всички елементи, необходими за развитието на костната тъкан и ускоряването на процеса на оздравяване на костите. 

Тученицата също има противовъзпалителен потенциал, който може да помогне за предотвратяване на остеопороза , често срещано състояние, свързано с възрастта, което засяга милиони хора