Чай от майчин лист ( Сена): 5 лечебни ползи

 Говори се, че чаят помага за отслабване и поддържане на теглото.

Чай от майчин лист съдържа хидроксихалкон и подобни химикали. 

Тези химикали изглежда подобряват чувствителността към инсулин. Чай от майчин лист съдържа химикали, които могат да активират кръвни протеини, които повишават кръвната захар поглъщане. 

 Но хората, които пият чая, могат да страдат от неприятни странични ефекти. 

Научните изследвания не подкрепят ползите от чая от балерина или използването му като помощ за здраве или отслабване .

Какви са ползите на Чай от майчин лист?

Някои казват, че това е мощен агент за отслабване, който може да ви помогне да получите мечтаното тяло, като премахнете телесните мазнини и насърчите отслабването.

Феновете на напитката понякога също казват, че тя може да насърчи здравето на храносмилателната система. 

А други твърдят, че помага за детоксикация на тялото и дори за борба с болестите. 

За съжаление тези твърдения не се основават на никакъв научен факт.

Може ли да помогне Чай от майчин лист за отслабване?

Въпреки че може да отслабнете с чай от майчин лист, промените, които виждате на кантара, ще се случат в резултат на загубеното тегло на водата и слабителните свойства на чая. 

Няма доказателства, че чаят изгаря телесните мазнини или има някаква сила да увеличи метаболизма ви . 

След като хранителните ви навици и приемът на течности се нормализират, теглото ви вероятно също ще се нормализира. 

Много почитатели на продукта посочват, че той не е стимулант. Няма кофеин в чая и той не съдържа горчив портокал или ефедра – две билкови съставки, които са били използвани за отслабване и за които е известно, че са вредни за организма.

Маслото се използва и като ефективно природно лечение за артритни стави поради неговите противовъзпалителни и антиревматични свойства. 

Известно е, че етеричното масло от касия стимулира притока на кръв към ставите чрез укрепване на кръвоносната система, което от своя страна увеличава доставката на кислород към ставите. 

Известно е, че маслото от касия съдържа ключови компоненти като цинамилацетат, канелен алдехид, нишесте и танинова киселина. 

Освен кората на дървото касия, другите полезни части на това дърво ще включват плодовете, кората на корените и листата.

Странични ефекти

Много мощно лекарство, Чай от майчин лист, може да предизвика сериозни реакции, ако не се използва правилно. Нежеланите реакции могат да включват диария, гадене, тежки спазми и дехидратация. 

Приемайте стимулиращи лаксативи като този за не повече от 10 дни, тъй като по-продължителната употреба може да причини хронична диария и спазми, лаксативна зависимост и загуба на критични течности и соли като калий, които могат да доведат до други усложнения. 

Не приемайте сена, ако имате някаква чревна непроходимост или коремна болка с неизвестен произход, и я приемайте само след консултация с медицински специалист, ако страдате от възпалително заболяване на червата или сте бременна или кърмите, се казва в “Практическо ръководство на Американската фармацевтична асоциация за Природни лекарства. “