Пролетна уморa- 5 природни средства за преборване

Ранната пролет е времето, когато много хора се сблъскват с често срещан проблем, от който е много трудно да се отървете: пролетна умора .

Времето и огромни температурни разлики се отразяват не само ни благосъстояние, но и нашето настроение, нашата психичното здраве. 

Ние сме обзети от необичайна умора, липса на енергия, безпокойство и изтощение. 

Някои хора стават много раздразнителни, но като цяло чувствам, че всички се нуждаем от повече почивка и качествено време за сън.

Как да се справим с пролетната умора?

Цената за приспособяване към тази сезонна промяна се нарича пролетна умора. 

Как да се борим, питате вие ​​(и аз)? 

Според моите изследвания отговорите изглежда се позовават на някои доста прости и основни мерки за самообслужване – ето няколко начина за справяне

1. Премахнете кафето

Кофеинът повишава нивата на бдителност, като действа като стимулант на централната нервна система, като стимулира освобождаването на адреналин.

 Адреналинът е „ борбата или бягството” Хормон и има редица ефекти върху тялото ви, които са доста полезни, когато възникне някакъв спешен случай, но пречът в офиса ви.

След като индуцираният от кофеин адреналин изчезне, вие се изправяте пред умора и изтощение.

 “Имам нужда от още една чаша кафе!” Което, разбира се, може да накара адреналина да потече отново, но ако тялото ви е в извънредно положение, подскачащо и раздразнително през целия ден, не е много здравословно. Омагьосан кръг, наистина.

В крайна сметка: Като стимулант – и както при повечето неща, твърде много кафе е вредно за вас. 

Чаша или две могат да ви помогнат сутрин и през деня ви и трябва да им се наслаждавате. Но това не е подходяща мярка за борба с пролетната умора.

2. Раздвижете тялото си

Независимо как го нарязвате, физическата активност е най-добрият лекар. 

И въпреки че знаех това, не успях да започна да правя промени в начина на живот, които казах, че ще направя следващата седмица, следващия месец или може би когато зимата свърши, в продължение на години. 

Не успях да сменям пухкавите си домашни чорапи с маратонки. 

Това, което ме накара да променя навиците си, накрая беше кучето ми. 

Казано по-просто, наличието на куче е променило живота ми, защото моят пудел кръстоска има допълнителната полза от необходимостта да бъде разхождан. Всеки един ден.

Как да се справим с пролетната умора?

Ето още няколко начина за справяне:

  • Намалете нивата на стрес. Отделете повече време на нещата, които ви харесват, за да повишите настроението си и да стимулирате своя хормон на щастието.
  • Контрастните душове укрепват защитната ви система, като правят тялото ви по-имунизирано срещу температурни промени.
  • За да компенсирате липсата на витамин D, правете дълги разходки и се занимавайте с дейности на открито и физически упражнения през деня.
  • Не се излагайте прекомерно на студ. Когато навън е слънчево, искате веднага да свалите палтото си, ако не и по-рано. Но не си падайте по този трик. Пролетното слънце може да бъде доста измамник, а в действителност може да не е толкова топло.