Най-добрите билки за забременяване

Чрез включването на билки в ежедневния си уелнес режим, можете да се подкрепите пътят на майчинството.

Независимо дали използва билки за забеменяване, за случайно гадене по време на бременност или поддържане на здравословна лактация и кърма.

Въпреки че тук препоръчваме някои от любимите ни, не всички билки са подходящи за всички.

 Не забравяйте да се консултирате с вашия лекар, за да разберете кои са подходящи за вас.

Подходящата употреба на билки, използвани по време на бременност, е тази, която е консултирана с лекар. 

Кои са билките за забременяване?

1. Копър : Класическа карминативна билка, копърът помага за отпускане на мускулите и облекчаване на спазми, газове и подуване на корема. В допълнение към многобройните му ползи за храносмилането, билкарите са използвали копър за всичко – от облекчаване на задържането на вода до улесняване на здравословното снабдяване с кърма при кърмещи майки. *

2. Сминдух : Сминдухът подкрепя жените в кърменето от векове. Билкарите обичат това растение заради сладкия му кленов сироп като вкус, което го прави вкусно допълнение към ежедневното уелнес рутини.

3. Благословен бодил : Изпитан и истински хранителен тоник за новородени майки, благословеният трън има галактагогово действие, което помага да се поддържа здравословна лактация и производство на кърма.

4. Млечен овес : Подкрепяйки и подхранвайки нашата нервна система, билкарите разчитат на млечен овес по време на стрес.

трахотна билка за успокояване на раздразнителни настроения, жични и уморени нерви и преуморени нови родители.

5. Малинов лист : Маточен тоник, малинов лист е най-известен със своята роля в подготовката и тонизирането на утробата за раждане. Освен това тя е важна билка, използвана за поддържане на цялостното репродуктивно здраве на жените през репродуктивните години. *

6. Коприва : Считана за майка на всички билкови тоници , копривата е една от най-добрите диви билки в природата. Пълно с минерали, билкарите обичат това растение заради неговите подхранващи качества за здравето на кожата и хранителна подкрепа по време на бременност.

7. Джинджифил : Топлите и успокояващи качества на джинджифила го правят едно от най-известните лечебни растения в света. Известен не само с пикантния си вкус, който стимулира небцето и подпомага храносмилането.

8. Лайка: Едно от най-надеждните растения в билкарството днес, лайка традиционно се използва за насърчаване на всичко – от спокойствие и релаксация до здравословно храносмилане. Неговите меки, маслени и успокояващи качества успокояват тялото и ума.

Винаги преди да използвате билки, се консултирайте с лекар.