Андрофикс – комбинация от билки при проблем с простатата

Проблемите с уголемената простата засягат все по-голям процент мъже. Това налага медикаментозно, а в някои случаи и хирургическо лечение с цел подобряване на здравето и връщане към нормалния ритъм на живот. Невинаги обаче консервативният подход дава ефикасни резултати, което прави употребата на билкови продукти, с изцяло натурални съставки, една сравнително добра алтернатива. Тяхното положително действие се е доказало категорично във времето, а самостоятелното им използване или комбинирането им с лекарства се е превърнало в масова практика. 

За какво се използва Андрофикса

Андрофикс за простата представлява комбинация от билки, която оказва благотворно влияние върху работата на жлезата. Подобна природна алтернатива се бори успешно с нейното увеличение, както и с инфекциите на пикочните пътища, които спохождат доста от представителите на силния пол. При едно неправилно терапевтиране те могат да се превърнат в хронични, а лечението да стане още по-трудно. 

Посредством билкови добавки, като Андрофикса, мъжете могат да поддържат функциите на простата в норма, което има пряка връзка и с качеството на сексуалния им живот, потентността и риска от появата на рак. Друго преимущество на продукта е приносът му за хормоналния баланс и положителното му действие върху общото здраве – половата функция е на ниво, а урологичните проблеми – сведени до минимум. 

Помага ли при болки 

Сред многобройните полезни свойства на Андрофикса за простата е болкоуспокояващото действие на добавката. При един редовен прием уринирането няма да бъде придружено от неприятни усещания, които могат да го превърнат в истински кошмар. Подобно състояние става все по-характерно за мъже на възраст над 50 години, като тази граница пада все повече през последните няколко години. Стрес, вредна храна и замърсена околна среда – всички тези вътрешни и външни фактор са благоприятна среда за появата на проблеми с простатната жлеза. 

Какви билки се съдържат, разказват от онлайн магазин Биотика 

В състава на хранителната добавка Андрофикс за простата участват четири билки, всяка една от които се свързва с изключителни здравни ползи. Екстрактите са: 

  • бабини зъби – едва ли има човек, който да не е чувал за тази билка, която се слави с широкото си приложение. Често се използва и при чернодробни заболявания, както и бъбречни. Повишава имунитета, подобрява работата на сърцето и не на последно място – грижи се за доброто състояние на простатата; 
  • Сао Палмето – още един незаменим елемент от състава на Андрофикса. За този екстракт може да се каже, че регулира дихидротестостерона, който е виновен за появата на възпаления в жлезата, а респективно и за уголемяването на простатата. За да не се завишат неговите стойности над здравословната рамка, е хубаво да се пият хранителни добавки със Сао Палмето; 
  • тиквено семе – съдържа аминокиселини, които са полезни като цяло. Екстрактът действа като превенция срещу аденом и възпаление на простатната жлеза, а в билковата добавка Андрофикс той присъства в оптимални количества; 
  • полски хвощ – има доказано противовъзпалително и диуретично действие, използва се при цистит и язви, а в някои случаи и при камъни в бъбреците. Широкото приложение на билката я прави неизменна част от състава на много натурални продукти, в това число и на добавките за простата. 

Употребата на Андрофикс е полезна в много отношения, а приемът на препарата може да бъде и дългосрочен. Две капсули на ден след консумация на храна е препоръчителната дозировка, като тук е важно да се отбележи, че продуктът не е подходящ за лица под 18 години.