Смокинови листа - 5 ползи за здравето

Смокинята се използва като слабително за облекчаване на запек .

Плодовете и листата се използват за производство на лекарства.

Смокинови листа се използва при диабет , висок холестерол и кожни заболявания като екзема , псориазис и витилиго .

Какви за ползите за здравето на Смокинови листа?

Меките плодове могат да се консумират цели и обикновено се консумират в изсушен вид. 

Най-големите ползи от това дърво, идвато от листата на смокинята и сега ще разгледаме ползите от употребата им:

1. Диабет

Както е обяснено на уебсайта Elements 4 Health, консумирането на смокинови листа може да осигури няколко здравословни ползи за тялото. 

Сред тези ползи са антидиабетни свойства са сред най-признатите. 

Когато се консумират от човек с диабет, смокиновите листа всъщност намаляват количеството инсулин, необходимо за организма. 

Тези изключителни ефекти позволяват на диабетика да поставя по-малко инсулин чрез инжектиране, което е скъп и често цял живот процес.

2. Триглицериди

Заедно със своите антидиабетни свойства, смокиновите листа също показват, че намаляват нивата на триглицеридите в организма. 

Триглицеридът е формата за съхранение на мазнини в тялото. 

Въпреки че за доброто здраве и телесна функция са необходими определени количества триглицериди, твърде много триглицериди значително увеличават риска от затлъстяване и сърдечни заболявания. 

Диетата с редовна консумация на смокинови листа може да помогне за намаляване на тези рискове за здравето, тъй като постепенно намалява нивата на триглицеридите.

3. Помага за храносмилателното здраве

Смокините отдавна се използват като домашно лекарство или алтернативно лечение на храносмилателни проблеми като запек (източник).

Те съдържат фибри, които могат да спомогнат за насърчаване на здравето на храносмилането, като омекотяват и добавят насипно състояние към изпражненията.

Също така, намаляват запека и служат като пребиотик – или източник на храна за здравите бактерии, намиращи се в червата ви.

В проучвания върху животни екстрактът или пастата от смокинови плодове помагат за ускоряване на движението на храната през храносмилателния тракт, намалявайки запека и подобрявайки симптомите на храносмилателни разстройства като улцерозен колит.

Как да използвате Смокинови листа?

Има редица начини да добавите смокиневи листа към вашето хранене, всеки със своите потенциални ползи. 

Ето четирите основни начина, по които можете да включите смокини във вашата диета:

  • Въпреки че може да е трудно да се намерят извън специализирани магазини, смокиновите листа са хранителни и могат да се използват по различни начини. Те често се използват по същия начин, по който са гроздови листа, в ястия, съдържащи ориз, месо или други пълнежи.
  • Чай от смокинови листа. Чаят от смокинови листа се прави от сушени смокинови листа. Можете да го направите сами или да закупите готови чайове от смокинови листа онлайн или в специализирани магазини.ь

Използвани научни проучвания в статията:

https://search.proquest.com/openview/4b4a0f60e42e1b7d686a61c664604e9b/1?pq-origsite=gscholar&cbl=816390